Absolu Beauté - Science & Cosmetics
VRAGEN?    010 - 2622579

Welkom bij Dermaviduals - individuele oplossingen voor huidproblemen

De naam Dermaviduals staat voor preventief werkende producten om enerzijds huidproblemen te voorkomen, en anderzijds te voorzien in adequate producten om bestaande huidproblemen significant te verbeteren.

Er is een groot verschil in de compositie van Dermaviduals ten opzicht van andere conventionele producten, lees verder en ontdek dit bijzondere concept op maat.

Dermaviduals zorgen voor een optimale gezondheid en functioneren van de huidbarriere en voorkomen vroegtijdige huidveroudering.

Dermaviduals zijn vrij van:

  • emulgatoren 
  • conservering middelen
  • parfum
  • minerale olie
  • siliconen
  • kleurstoffen
  • amine's

Dermaviduals kunnen uitstekend geadviseerd worden op alle huidtypes.

DMS 

De compositie van de basis creme's  bevatten DMS [dermale membrane stucture] dit staat representatief voor de membraan structuur van de natuurlijke huidbarriere en correspondeert naar het principe van ''Corneotherapie'' de fysiologische criteria voor het behoud van een gezonde huid. 

Corneotherapie

De term Corneotherapie werd voor het eerst toegepast door Prof.A Kligman [ Pennsylvania universiteit] in de jaren negentig. Dr Kligman heeft veel patiënten met huidproblemen succesvol behandeld door zich te concentreren op het herstellen van de huidbarrière. Hij wees op het feit dat een verstoorde huidbarrière ten grondslag kon liggen voor veel huidproblemen, die konden variëren van een droge of gevoelige huid, tot aan dermatologische indicaties zoals Neurodermitis.

Dr Hans Lautenschläger, heeft de filosofie van Corneotherapie toegepast in het ontwikkelen van de wereldbefaamde dermatologische producten van Dermaviduals.

Wat is Corneotherapie?

Corneotherapie betekend door de huidbarrière [stratum corneum] te herstellen, de huid zichzelf kan herstellen. Zolang de huidbarrière niet gestabiliseerd is kunnen micro-organismes en ongewenste stoffen in de huid dringen en problemen veroorzaken. Belangrijk voor het saneren van de huidbarrière zijn fysiologisch verdraagzame stoffen. Het doel van Corneotherapie is bereikt als irritatie/erytheem, ontsteking of een immuun-reactie in de levende epidermis tot stilstand zijn gekomen.  

Het Outside-In Principe [onder constructie]

 

Literatuur - Studies - Artikelen

Dermaviduals beschikt over een uitgebreide documentatie in literatuur, studies en artikelen over interessante onderwerpen over cosmetica, dermatologie en medische isseus. Je kunt allerlei onderwerpen opzoeken van huidanalyse tot huidproblemen, productcomposities, huidbarriere, disfunctie van de huid en nog veel meer.