Absolu Beauté - Science & Cosmetics
VRAGEN?    06 10359135

Ingrediënten

ABC van de actieve werkstoffen

Acetyl Hexapeptide 5 en 8 behoren tot de zogenaamde biotechnologische peptiden en hebben een ‘liftende’ werking op de huid. Oa in Eye Sensation en Facelift Creme.

Aloe Vera of Aloe Barbadensis extract - wordt uit de woestijnplant gwonnen en staat bekend om zijn hydraterende, kalmerende en verzorgende werking. Oa in Skin Balance Repair Serum en Calming Moisture Mask.

Ascorbyl Tetraisopalmitate is een zeer krachtige vorm van vitamine c. Werkt lang door op de huidcellen en draagt bij aan onze collageen vorming. Heeft tevens een preventieve werking tegen hyperpigmentatie. O.a in Caviar DNA Creme.

Betaine, een extract uit de suikerbiet, zorgt voor een betere vochtverdeling in en tussen de cellen. Gaat hierdoor ook vochtekort tegen en draagt bij aan een optimale hydratatie. Oa in Ageless Sun Prevention.

Bromelaïne - ofwel Ananas enzym is een werstof die dikwijls in combinatie met Papaïne (zie verder) wordt toegepast om de huid op milde, doch grondige wijze, te ontdoen van doffe, dode huidcellen die het huidoppervlak ‘verstikken’. Geeft een prachtige, gezonde gloed aan de huid. Oa in ExEx Peel.

Calendula Of? cinalis - in de volksmond goudsbloem genoemd - wordt gebruikt vanwege zijn sterk kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Oa in Total Balance Cleanser.

Caffeïne - is het extract uit de rauwe, onbehandelde koffiebonen. Uit wetenschappelijke studies blijkt, dat caffeïne een zeer krachtige anti-oxidant werking ontplooit als het in combinatie met extract van Groene Thee wordt toegepast. Celbescherming betekent dus een krachtige anti/ageing werking. Oa in All Over Therapie Mist for Face, Body and Hair.

Caviar DNA  wij gebruiken enkel het extract uit de celkern van de Caviar. Dit bevat de allerhoogste dosis werkstoffen! Sterk opbouwend en herstellend voor de veeleisende huid. O.a in Caviar DNA Creme.

Centella Asiatica   Het extract uit deze plant wordt al sinds duizenden jaren als medicijn gebruikt. De Amerikaanse indianen gebruikten het als wondhelings en pijnstillend middel. Vanwege deze bijzondere eigenschappen is dit extract ideaal voor het herstel van de geìrriteerde of beschadigde huid. Oa in 24H MPP Creme.

Phytotal is onze unieke werstoffenmix van Walnoot, Mispelbloem en Centella Asiatica, botanische extracten die bijdragen aan een optimale huidfunctie, waardoor deze er mooi en glad uit gaat zien. Oa in 24H MPP Creme.

Pycnogenolen: uit druiven, hebben een sterke werking tegen vrije radicalen (vijanden van ons collageen) en beschermen de cellen. Oa in Caviar DNA Creme.

Registril: vermindert de vroegtijdige degradatie van elastine en collageen envoorkomt/verhelpt huidverslapping. Dit type ‘peptiden’ verbetert de celcommunicatie en stuurt als het ware een ‘signaal’ naar de collageenvormende cellen. Oa in Facelift Creme en Eye Sensation.

Retinol, oftewel pure vitamine A is voor onze cellen direct opneembaar en heeft een krachtige werking op een (vroegtijdig) verouderde huid met rimpels en pigment. Oa in Absolute Retinol Serum.Retinyl Palmitate, ofwel vitamine A is een krachtige, anti-ageing werkstof vanwege zijn sterke anti-oxidatieve - celbeschermende eigenschappen. Oa in 24H MPP Creme en het Absolu Retinol serum.

Salicylic Acid is sterk verwant aan Aspirine en heeft de eigenschap, dat het tot diep in de porieën kan doordringen. ‘Opent’ als het ware de verstopte follikels en is daardoor aangewezen voor de vette huid. Oa in onze professionele Skinphilosophy CC Peels.

Sheabutter is de natuurlijke vetstof uit de vruchten van de afrikaanse Kariteboom (Butyrospermum Parkii). Werkt sterk reparerend en helpt de natuurlijke lipidenlaag van de huid te herstellen. Oa in 24H MPP Creme en Pore Perfection Mask.

Simmondsia Chinensis ofwel jojoba olie wordt direct uit de plant gewonnen en is rijk aan belangrijke vetzuren die de hydrolipidefilm van de huid helpen herstellen. O.a in Eye Sensation en Caviar DNA Creme.

Tetraisopalmitate - is een zeer krachtige vorm van vitamine C. Werkt lang door op de huidcellen en draagt bij aan onze collageenvorming. Heeft tevens een preventieve werking tegen hyperpigmentatie. Oa in Caviar DNA Creme.